2018, maj 28-32, meditationskurs med Bernard Durel

Vadstena Meditation inbjuder till meditationskurs med dominikanbroder Bernard Durel i Vadstena 28 – 31 maj 2018

”Människan som ansvarsbärare mellan himmel och jord”

Genom att sitta oss till inre stillhet kommer vi i kontakt med vår grundläggande intuition. Vi kan då bli lyhörda för den inre vägledning som talar inom oss bakom vardagens brus.

Broder Bernard Durel är verksam i Convent des Dominicains i Strasbourg. Bernard har varit i zen-kloster i Japan och har omfattande internationella zenkontakter. Han är också aktiv i ekosofirörelsen.

Genom sina erfarenheter är Bernard en viktig brobyggare mellan österländsk och kristen tradition. Broder Bernard leder regelbundet sesshins och zenkurser i Europa. När han nu kommer till Sverige 2018 får vi förmånen att ta emot honom i Vadstena. Bernard leder oss i en meditationskurs under tre dygn på Saxtorp, alldeles invid Vätterns strand.

Program

Vi mediterar flera pass varje dag 2 x 25 minuter med kin hin (meditativ gång) mellan sittningarna. Vana vid meditation är en förutsättning. Ta med dig meditationspall/kudde och underlag. Om du väljer att sitta på stol är en kilkudde bra.
Vi hjälps åt med enkla sysslor i köket och eventuellt andra mindre arbeten medan vi befinner oss i tystnad och närvaro i stunden.
Broder Bernard föreläser och ger oss också möjligheter att ställa frågor.
Under kursen råder tystnad förutom under föreläsning och frågestund.
Mat Lunch, mellanmål (kaffe, te, frukt) och kvällsmat äter vi i Saxtorp. Frukost äter man där man sover under natten. Maten är vegetarisk. Har du särskilda allergier ber vi dig meddela det vid anmälan.

Dagsprogram vi meditationskurs med broder Bernard Durel i Saxtorp

Övernattning

I Saxtorp finns 10 madrasser för övernattning på loftet. Ingen särskild kostnad för att sova där. När du anmäler dig kan du också anmäla dig till en sådan sovplats.
Den som önskar annan övernattning i Vadstena kan vända sig till Åke Jansson, tel 070 730 10 48 eller Ingemar Hagerfors, tel 070 8831693 för att få tips.
Kursavgift 1 600 kr
Vid anmälan betalas 400 kr som anmälningsavgift. Resterande 1 200 kr betalas senast den 30 april.
Mat utom frukost ingår i avgiften. Avgifterna sätts in på Vadstena Meditations konto i Handelsbanken nr 6649-429004931. Skriv vid insättningen ditt namn och bokstäverna VM.
Se avbokningsregler nedan.

Arrangör

Meditationskursen arrangeras av Vadstena Meditation. Vi är en grupp som hyr en egen lokal och mediterar tre gånger i veckan.

Upplysningar

Åke Jansson, tel 070-730 10 48, janssonaake@hotmail.com
Ingemar Hagerfors, tel 070-8831693, meditare@telia.com

Anmälan

Välkommen med din anmälan till Ingemar Hagerfors senast den 30 april på meditare@telia.com
Ange eventuella matallergier. Tillfälliga dieter kan inte tillgodoses. Ange om du vill ha en madrassplats på Saxtorp. Skriv också gärna mobilnummer. Begränsat antal platser på kursen.

Avbokningsregler

• Vid avbokning fram till 14 dagar före kursstart ingen kostnad.
• Vid avbokning 14-7 dagar före kursstart tas halv kostnad ut.
• Vid avbokning senare än 7 dagar före start debiteras hel kostnad, om inte läkarintyg kan uppvisas.