Lokalgruppen i Stockholm City

ZEN MEDITATION I KATARINA FÖRSAMLING, HÖGBERGSGATAN 15 A

HÖSTEN 2016
LÖRDAGAR kl 9.30 -11.15

Zenvägens Stockholmsgrupp är ett stort nätverk av personer med olika bakgrund och olika riktningar inom Zen. Behovet av att praktisera zen – meditation i vardagen förenar. Längtan efter att regelbundet få sitta tillsammans för oss samman. Nu har Katarina församling blivit vår tillflyktsort.

Vi sitter varje lördag förmiddag kl 9.30 -11.05 i Franciskussalen, Högbergsgatan 15A.

Du som inte suttit med oss förut är välkommen efter en kort introduktion. Denna höst ges introduktioner vid tre tillfällen: lördagen 24 september, 29 oktober och 26 november. För intresseanmälan ring Barbro i god tid; 08/ 39 32 22

Vår form är enkel. Vi sitter 3 x 25 minuter med gående meditation, ”kinhin”, emellan. Några av oss som varit med länge turas om att leda meditationen. Formen hjälper oss att hitta den gemensamma stillheten och tystnaden. Föranmälan till lördagsmeditationen behövs inte, alla är välkomna som har tagit del av vår korta introduktion och som vill delta helhjärtat under alla tre pass.

Porten vid Högbergsgatan 15A hålls öppen kl 09.15 – 9.25. Gongen slår för första sittningen kl 9.30 och ca 11.05 är förmiddagens meditation i stillhet och tystnad över.

Samtal sista lördagen i månaden.
Sista lördagen i varje månad sitter vi två pass och har sedan ett samtal om meditationspraktiken och livet.
Det finns meditationspallar och meditationskuddar att låna. Det går också bra att sitta på stol. Ta med mjuka tofflor eller sockor för den gående meditationen.

Efter meditationen finns det möjlighet till fortsatt samtal om allt mellan himmel och jord till gott fika på Café Lotus, Katarina Bangata.

VÄLKOMNA!

ZENVÄGENS STOCKHOLMSGRUPP